İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından, implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılmaktadır ve implantların yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksektir. Diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır.
Tedaviler
Implant
Dolgu
Dolgu
Diş dolguları veya diş restorasyonu, çürük veya dış deliklerden kaynaklanan eksik diş yapısının işlevini, bütünlüğünü ve morfolojisini geri kazandırmak için kullanılan tedavilerdir. Doğrudan ve dolaylı olmak üzere iki geniş tiptedirler ve ayrıca konum ve boyuta göre sınıflandırılırlar. Örneğin bir kök kanal dolgusu, diş pulpasının normalde bulunduğu boşluğu doldurmak için kullanılan restoratif bir tekniktir.
Diş Taşı Temizliği
Diş Taşı Temizliği
Diş taşı ya da tartar, dişlerin çevresinde biriken gıda artıklarının (dental plak, dental plaque) uzun süre kalması sonucu oluşan sert, mineralize yapılardır. Yetişkinlerin yaklaşık %90'ında diş taşı mevcuttur.
Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma
Sağlıklı ve beyaz dişler insanlar arasında estetik açıdan oldukça önemli bir unsurdur. Daha beyaz dişlere sahip olmak için yapılan diş beyazlatma tedavileri günümüzde diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulanan tedaviler arasındadır. Diş beyazlatma uygulaması, dişlerin yapısında bulunan renkli organik maddelerin diş beyazlatma ajanları ile giderilmesi işlemidir.
Kanal Tedavisi (Endodonti)
Kanal Tedavisi (Endodonti)
Kanal tedavisi dişin pulpası geri dönülmez bir şekilde iltihaplandığında gerçekleştirilen bir müdahaledir. Dişin damar ve sinir paketini içeren pulpanın alınmasıyla gerçekleştirilir. Bu esnada ilhitap sadece kanal içindeki pulpayı etkilemekteyse diş canlı olabilir. Fakat eğer dişin apeksini de etkileyen bir iltihabi olay varsa diş muhtemelen canlılığını kaybetmiştir. Akut bir durumda kanal tedavisi ağrılı olabilir. Onun dışında genellikle ağrısız olmaktadır. Pulpa eğe adı verilen aletlerle çıkartılır. Daha sonra pulpanın içinde bulunduğu kanal ya da kanallar yeterli genişliğe gelene kadar eğelerle genişletme işlemi yapılır.
Diş Protezi
Diş Protezi
Diş, diş eti ve çevre dokuların farklı nedenlerden dolayı hasar görmesi ya da kaybedilmesi durumunda uygulanan protez diş, kişiye özel olarak hazırlanır. Böylece kişi, sindirim sisteminin başlangıcı sayılan dişlere tekrar sahip olarak, sağlıklı çiğneme fonksiyonuna kavuşur. Konuşmanın düzelmesini ve kişinin tekrar estetik bir görünüme sahip olmasını da sağlayan protez dişler, kişinin düşen yaşam kalitesini arttırır.
Porselen Kaplama
Porselen Kaplama
Diş kaplamanın üretiminde porselen kullanılması, porselen diş kaplama olarak adlandırılır. Porselen, beyazlığını yapımında kullanılan ham maddeden alır ve bio-uyumlu bir maddedir. İçeriğinde metal bulunmaz ve toksik maddeler içermez. Diş kaplamalarında porselen kullanılması çok daha doğal bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Porselen kaplama; diş kaybı yaşayan ya da dişlerinde sararma gibi problemleri olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Kaplama; dişleri şekil, boyut ve renk olarak eşitler.
Lamina Veneer Kron
Lamina Veneer Kron
Dişlerin ön yüzlerinde hafif seviyede aşındırma yapıldıktan sonra ince bir tabaka porselen halinde çalışılmış malzemenin dişlerin ön yüzlerine yapıştırılması ile gerçekleştirilen bir protetik çalışmadır. Porselen çok ince bir tabaka halinde hazırlandığından ışığı geçirmesi ve yansıtması doğal dişe çok yakındır ve bu özelliği sayesinde mükemmel estetik sağlar.
Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum dioksit altyapısına sahip porselen diş kaplaması yöntemidir. Metal içermezler. Zirkonyum, özel fırınlarda oksijenle birleştirilerek zirkonya seramiğine dönüştürülür ve diş kaplama malzemesi olarak kullanılır. Avantajları bakımından son yıllarda çok tercih edilen bir yöntemdir. Genellikle diş çürüğü olan ya da daha estetik beyaz bir gülüşe sahip olmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.
Diş Çekimi
Diş Çekimi
Diş hekimliğinde dişin doğal hali ile ağızda tutulması temel amaç olsa da, bazı durumlarda diş çekimi kaçınılmaz olabiliyor. Dolgu, kanal tedavisi veya kron uygulamaları ile kurtarılamayacak olan dişlerin çekilmesi gerekebiliyor. Diş çekimi toplumda göz korkutan bir işlem olarak görülse de, kurallara uygun işlemlerin yapılması ve hastanın önerilere uyması süreci sıkıntısız geçirmeyi sağlayabiliyor.
Çocuk Diş (Pedodonti)
Çocuk Diş (Pedodonti)
Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği), 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir anabilim dalıdır. Pedodonti, bebeklik çağından itibaren çocukların ağız-diş sağlığını ve çene-yüz bölgesi gelişimini takip ve tedavi eden, aynı zamanda koruyucu önlemleri de içine alan diş hekimliği dalıdır. Pedodontistler bu dönemde bebek, çocuk ve gençlerin ağız diş sağlığı gereksinimlerine göre önleyici ve tedavi edici her türlü tedavi ve koruyucu uygulamaları gerçekleştirmektedirler.
Tedaviler hakkında daha fazla bilgi almak ve randevu işlemleri için iletişime geçin.